Door Nico de Gier op 4 maart 2021

Uit de Raad

Verkiezingen

Over twee weken hebben we gestemd. Voor een eerlijker Nederland. Een Nederland met een hoger minimumloon, een hogere AOW, betere beloning voor zorgmedewerkers en leerkrachten, gelijke beloning voor vrouwen, lagere huren, meer betaalbare woningen, minder geld naar pandjesbazen, miljonairs en multinationals, minder btw op groente en fruit, gratis kinderopvang. Gelukkig heeft u dan daarvoor gestemd, want wie wil dit nu niet? Westland?

Maar dan kijk ik om mij heen, online, in de Raad, de commissies, bijeenkomsten met burgers en ondernemers, tijdens mijn ontmoetingen op straat. Dan hoor ik hoofdzakelijk rechts-liberale geluiden, de markt regelt het wel, de overheid moet niet dwars liggen, politici zijn zakkenvullers en niet te vertrouwen. Stemmers voor schreeuwers die veel beloven en niets doen, die tegen de overheid aanschoppen waarvan ze zelf allang deel uitmaken.

Westland heeft nog een lange weg te gaan voordat er een college zit dat de woningnood aanpakt, betaalbaar en toegankelijk voor iedereen, dat werken in Westland eerlijk en de moeite waard maakt, dat burgers wil ondersteunen in hun financiële nood met bijstand en schuldhulp, dat de zorg dichtbij organiseert en ouderen niet aan de randen van dorpen wegstopt, dat de burger weer vertrouwt en niet bij voorbaat uitsluit van voorzieningen. Hopelijk stemt u over een jaar ook voor een eerlijker Westland.

Maar nu genieten we van het mooie winterweer, Corona beperkingen even vergeten, vrijwillig opgesloten in onze huizen vluchtend voor de kou of juist samen zwierend op het ijs of onderweg naar Vlaardingen. Eindelijk ander nieuws dan testen, prikken, rellen en viruswaanzin. Ik wens u de komende weken veel plezier en vergeet a.u.b. niet te stemmen, per post, dagen eerder of via een machtiging. Er is altijd wel iemand in uw omgeving die u wilt helpen of anders belt u mij maar.

Nico de Gier,

Fractievoorzitter PvdA Westland

Reageren? [email protected]

Nico de Gier

Nico de Gier

Mijn naam is Nico de Gier, en ik woon in Naaldwijk. Als zoon van een bakkersknecht en kleinzoon van de kapper in Naaldwijk wil ik dat het goed wonen en werken is in Westland. Vooral de armoede en woningnood wil ik de wereld uit hebben. Daarom ben ik actief in de Partij van de Arbeid.

Meer over Nico de Gier