Door Nico de Gier op 23 februari 2022

Tuinbouw, de economische motor

PvdA Westland kijkt met bewondering naar de tuinbouwsector. De economische motor van Westland past zich continue aan de veranderende vraag en productieomstandigheden. Innovatief en daadkrachtig wordt gewerkt aan emissie loze kassen, aan hergebruik van reststoffen en aan alternatieve energieopwekking. Wereldwijd wordt gehandeld met producten en kennis. PvdA Westland werkt daar graag aan mee door de Westland Agenda te steunen, door in te zetten op herstructurering en door mee te werken aan arbeidsmigrantenhuisvesting.

Maar PvdA Westland ziet ook de achterblijvers die nog verboden gif gebruiken, nog vervuild water in sloten lekken of nog hun afvalwater niet zuiveren. Ook zijn er bedrijven die braak liggen, niet meewerken aan herstructurering en speculeren op een andere bestemming. Dit is ongewenst in het om ruimte vechtende Westland. Toch liggen hier kansen voor ander grondgebruik zoals het bouwen van betaalbare huizen.

Nico de Gier

Lijsttrekker en fractievoorzitter

Reageren? [email protected]

Nico de Gier

Nico de Gier

Mijn naam is Nico de Gier, en ik woon in Naaldwijk. Als zoon van een bakkersknecht en kleinzoon van de kapper in Naaldwijk wil ik dat het goed wonen en werken is in Westland. Vooral de armoede en woningnood wil ik de wereld uit hebben. Daarom ben ik actief in de Partij van de Arbeid.

Meer over Nico de Gier