Door Nico de Gier op 20 januari 2022

PvdA in januari

januari 2022

Deze week was de een na laatste vergadering van deze gemeenteraad voor de verkiezingen. Hierin probeerde het college een aantal hete hangijzers door te drukken. De toekomst zal leren of alsnog de Leuningjes (De Veiling) 2 miljoen krijgen, alsnog het motel op Honderdland 2 tegen wordt gehouden of alsnog de bouw van een grote blokkendoos aan de Kerklaan toe wordt toegestaan.

De Veiling

In december 2017 heeft de gemeenteraad besloten om de Leuningjes nog 10 jaar open te houden en voor ongeveer 1,5 miljoen op te knappen. PvdA Westland vond en vindt dit een verspilling van gemeenschapsgeld. Nu wordt er wederom bijna 7 ton gevraagd en aangekondigd dat er voor 1.3 miljoen aan onderhoud wordt uitgegeven. PvdA Westland weet betere bestedingen voor dit geld.

Honderdland 2

Op Honderdland werd in 2018 de aanvraag van Westbrick voor een tweede polenhotel afgehouden waarna NL Jobs ermee aan de haal ging. Westbrick’s aanvraag voor een toeristen motel bij de McDonalds werd door het college wederom afgewezen.       De Raad van State vindt dit onzorgvuldig en oneerlijk. De gemeente moet haar huiswerk overdoen. PvdA Westland vindt de nieuwe argumenten weer magertjes en is bang dat de Raad van State straks een derde polenhotel gaat toestaan.

Kerklaan

Op het braakliggende terrein aan de Kerklaan te Wateringen wil de eigenaar al jaren een grote appartementencomplex bouwen. Deze blokkendoos past volgens de PvdA niet in de omgeving omdat het hele bouwvlak wordt volgebouwd, een verdieping hoger is en balkons aan de zijkant richting naastliggende woningen heeft.

Het vergelijkbare appartementengebouw ertegenover past wel in de omgeving. Lager met het uiterlijk van rijtjeshuizen.      PvdA Westland is voor het ontwikkelen van dorpse locaties met appartementen. Gebouwen waarin sociale huur, middenhuur en enige dure penthouses elkaar afwisselen. Maar niet tegen elke prijs.

 

Nico de Gier
Fractievoorzitter PvdA Westland

Reageren? [email protected]

Nico de Gier

Nico de Gier

Mijn naam is Nico de Gier, en ik woon in Naaldwijk. Als zoon van een bakkersknecht en kleinzoon van de kapper in Naaldwijk wil ik dat het goed wonen en werken is in Westland. Vooral de armoede en woningnood wil ik de wereld uit hebben. Daarom ben ik actief in de Partij van de Arbeid.

Meer over Nico de Gier