Door Nico de Gier op 25 mei 2022

Alles wordt anders

Gisteren, 24 mei, werden de nieuwe wethouders benoemd. Dit nieuwe gemeentebestuur wordt gesteund door Westland Verstandig, Gemeentebelang Westland en de VVD. Zij wonnen de verkiezingen met schoppen tegen het vorige college van het CDA, LPF, CU-SGP en de VVD. Er was niets goed, niet met het afval, niet met de huisvesting van arbeidsmigranten en niet met de zorg voor ouderen. Wethouders vijf grijze mannen van middelbare leeftijd. De emancipatie wordt teruggedraaid.                Met twee wethouders uit het vorige college waar Peter Duijsens tegenaan schopte. Geen wonder dat mensen vinden dat politici onderling baantjes verdelen. Dit is wel het mooiste bewijs dat de lokale partijen in het Westland ondertussen de gevestigde orde zijn.

Afval
Niemand is Westland is blij met gele zakken aan lantarenpalen. De vorige wethouder werd door de kiezers keihard afgerekend. Het nieuwe college belooft de gele zakken binnen 2 maanden weg te halen. Terug in de grijze bak en hup in de verbrandingsoven. Weg milieuwinst, want plastic scheiden voor verbranding lukt de komende jaren nog niet.

Arbeidsmigranten
Komende jaren gaan we weer 2000 arbeidsmigranten extra huisvesten. Het nieuwe college begint daaraan door bijna alle bestaande plannen te schrappen. De werkgevers moeten het zelf maar doen, te beginnen met Flora Holland en het ABC in Poeldijk. Gelukkig wil het college nog wel snel fl­exwoningen voor jongeren naast de World HortiCenter.

Ouderen
Na jaren van commentaar op de zorg voor ouderen en het ontbreken van revalidatiebedden komt het college met een wethouder voor senioren. Deze krijgt tot taak om alles beter te maken. PvdA Westland wenst hem veel succes.

Fractie
De komende jaren krijg ik hulp van vier steunraadsleden en twee fractiemedewerkers. Ik wens Keysha Vermeer, Jan van der Wilk, Bert van der Wal, Joke Gijsberts, Julia Mierzwinska en Morvarid Hamidy veel succes.

 

Nico de Gier
Fractievoorzitter PvdA Westland

Reageren? [email protected]

Nico de Gier

Nico de Gier

Mijn naam is Nico de Gier, en ik woon in Naaldwijk. Als zoon van een bakkersknecht en kleinzoon van de kapper in Naaldwijk wil ik dat het goed wonen en werken is in Westland. Vooral de armoede en woningnood wil ik de wereld uit hebben. Daarom ben ik actief in de Partij van de Arbeid.

Meer over Nico de Gier