14 november 2021

Veel woorden, weinig daden

Visie van de fractie PvdA Westland op de gemeentebegroting 2022-2025

Feyenoord richt zich dit seizoen op en speelt weer mee in de top. PvdA Westland hoopt
dat volgend jaar na de verkiezingen dat ook het geval zal zijn voor de gemeente, het huidige gemeentebestuur zit in een dip zoals Feyenoord de afgelopen jaren. Veel woorden, weinig daden.

PvdA Westland wil volgend jaar eindelijk starten met de woningnood te verminderen.Minimaal 30% sociale huurwoningen bouwen in de nieuwe wijken Wateringen Noord, de Driesprong te Kwintsheul en in Heenweg. Bouwen in  De Lier en aanpassen van de bouwplannen Westlandse Zoom en Waelpolder minder duur en meer betaalbaar.

PvdA Westland wil volgend jaar eindelijk starten met terugdringen van tijdelijke, te kleine en onderbetaalde ZZP en uitzendcontracten. Mensen moeten gewoon weer een vaste baan krijgen zodat ze kunnen werken aan hun toekomst.                  De gemeente kan hierin het voorbeeld geven en dat opnemen in hun contracten.

PvdA Westland wil volgend jaar eindelijk de armoede aanpakken Betere voorlichting over de inkomensregelingen en betere begeleiding door de gemeente. Geen zwarte pieten en andere verdachtmakingen op basis van een onjuiste landelijke lijst van fraudeurs. Hulp bij schulden en tijdige sanering hiervan via een gemeentelijke krediet bank.

PvdA Westland wil volgend jaar eindelijk starten niet het vergroenen van de centra en leefomgeving. Niet met plantenbakken en hangmanden maar met parken, plantsoenen en bomen. Meer groen geelt minder wateroverlast en minder hittestress. Door verbinding van ecologische zones wordt de natuur gestimuleerd en komen er meer recreatiemogelijkheden.

 

Nico de Gier

Fractievoorzitter PvdA Westland

Reageren? [email protected]