30 januari 2020

PvdA in januari

PvdA Westland wenst u een voorspoedig 2020.

Dit is het jaar waarin het college moet oogsten.Alles is opnieuw besproken en vastgesteld. Nieuwe inspraaktrajecten, nieuwe kernenvisies, nieuwe plannen voor alles. Contacten met burgers door spreekuren en kernbezoeken, niet meer naar het buitenland maar naar de dorpen.

PvdA Westland heeft afgelopen jaar continu geklaagd dat er niets gebeurde. Vergaderingen hadden lege agenda’s, problemen werden niet opgelost en bij voorstellen voor migrantenhuisvesting kwamen bewoners in opstand, ondanks alle spreekuren en kernbezoeken. Dan had de gemeenteraad juist kritiek omdat burgers onvolledig en vaak verkeerd werden geïnformeerd.

Maar het is een nieuw jaar en afgelopen gemeenteraad werd PvdA Westland blij verrast. De raad mocht financiering van een Huis van de Buurt in Honselersdijk beschikbaar stellen, een visie voor Wateringen en een omgevingsvisie voor de Driesprong in Kwintsheul vaststellen. Eindelijk gebeurt er wat. Ondanks verschillende bezwaren van onze fractie kan nu eindelijk iets gedaan worden binnen deze dorpen. Na anderhalf jaar gaat het college aan de slag.

Helaas nog niet met de speerpunten van PvdA Westland. Nog steeds worden 50-plussers in de bijstand niet aan het werk geholpen, nog steeds wordt de armoede en schulden niet verholpen, nog steeds is er woningnood omdat er geen betaalbare (huur)woningen worden gebouwd en nog steeds krijgen inwoners niet de zorg die ze nodig hebben. De mening overheerst dat iedereen zichzelf wel kan redden in Westland, dat het anders eigen schuld is of anders de schuld van mensen van buiten, Hagenaars, arbeidsmigranten of vluchtelingen.

PvdA Westland zal ook komend jaar zich blijven inzetten voor mensen die wat hulp kunnen gebruiken. Om een baan te vinden, om inkomensondersteuning te krijgen, om een betaalbare woning te krijgen en om de juiste zorg bij mensen te krijgen ondanks herindicaties en maatschappelijk resultaat gericht sturen.

Nu het college nog.

Nico de Gier

Fractievoorzitter PvdA Westland

Reageren? [email protected]