13 april 2019

PvdA in april

Bij verkiezingen worden veel proteststemmen uitgebracht want de politiek luistert niet naar inwoners. Een van die protestpartijen, de LPF, zit alweer een jaar in de coalitie. Zij willen het anders doen. Eropuit, naar de burgers, met kernbezoeken en spreekuren, met inloopavonden en discussiegroepen. Alle plannen worden overgedaan want in het verleden werd niet geluisterd. Resultaat? Lege raadagenda’s, commissies die uitvallen of na een uurtje afgelopen zijn. Boze inwoners omdat er niet wordt geluisterd. Niet op het spreekuur, niet op de inloopavonden, niet in de gemeenteraad.

POLENHOTELS

De afgelopen maand is met inwoners gesproken over locaties voor polenhotels. Omwonenden hebben veel vragen. Welke overlast gaan de migranten veroorzaken? Geluidsoverlast, rotzooi op straat, verkeersdrukte, passanten lastig vallen? Wat zijn de ervaringen elders en welke voorzorgsmaatregelen worden er genomen? Antwoorden blijven uit. Wethouders blijven afzijdig en lijken niet te luisteren. Wel worden mooie plaatjes van gebouwen getoond. Aan dit soort bijeenkomsten heeft niemand wat. Geef gewoon antwoord op de vragen want in de meeste plannen wordt wel degelijk rekening gehouden met de zorgen van de omwonenden.

SOCIALE WONINGBOUW

Bijeenkomsten over nieuwbouwplannen lijken gericht op uitstel. Ook hier geen antwoorden maar meer vragen. Wat wilt u als bewoner, waar heeft u behoefte aan, welke wensen moet de gemeente meenemen in de omgevingsvisie. De oude visies en plannen gaan overboord en de discussie begint opnieuw. Geen wonder dat inwoners naar huis gaan met het gevoel van pappen en nat houden. Laat we gewoon bouwen, bouwen, bouwen.

VERKIEZINGEN

PvdA Westland luistert naar inwoners, op straat, op bijeenkomsten, op sociale media en op ons wekelijks spreekuur. Wij geven advies en wegen de belangen af. Dit wordt blijkbaar op prijs gesteld. De PvdA kreeg voor de provincie 2 keer en voor het waterschap 3 keer zoveel stemmen als bij de gemeenteraadsverkiezingen. Zijn wij op de weg omhoog?

Fractievoorzitter Nico de Gier