22 oktober 2022

Maatschappelijk ongenoegen

PvdA Westland ziet en hoort veel maatschappelijk ongenoegen. Dit was al voor de omgekeerde vlaggen het geval. Mensen komen in de problemen door te lage lonen, door te lage uitkeringen, door te lange wachtlijsten, te weinig betaalbare woningen, door te snel straffende overheden, door d doorgeschoten marktwerking. Kortom door een falende overheid die door populistisch brandjes blussen niet toekomt aan hert aanpakken van grote structurele problemen. Toch straffen de mensen deze korte kortetermijndenkers bij verkiezingen niet af.
Rutte die na 12 jaar nog steeds denkt dat de markt het wel zal regelen, werd weer de grootste. Als echte sociaaldemocraat snap daar niets van. De mensen zijn ook niet gedesillusioneerd thuis blijven zitten want de opkomst was goed. Waarom dan die stem op die goedlachse visieloze man die alle problemen in standhoudt en deels veroorzaakt heeft?
Ook in Westland stemmen de mensen op liberale lokale partijen die geloven in marktwerking. Zij hebben weinig compassie met mensen met lage inkomens. Gele zakken aan lantaarnpalen zijn belangrijker en het weghalen van die zakken mag 4.5 ton kosten. Hup, niet meer scheiden en gewoon verbranden. Geen lang termijnbeleid maar regeren bij de waan van de dag, dat is waar we de komende 3 jaar weer mee bezig zijn. Toch is PvdA Westland niet ontevreden met het collegewerkprogramma. Het is realistischer dan het eerdere coalitieakkoord van WV, GBW en VVD. Er is aandacht voor minder duur en meer goedkoop bouwen, meer vergroening en meer snelfietspaden. Ook krijgen verenigingen en het bedrijfsleven meet subsidie. Helaas ontbreekt de steun voor gewone burgers waarvan de helft betalingsproblemen heeft, moeten de arbeidsmigranten maar weer bij tuinders gaan wonen en zijn vluchtelingen (behalve Oekraïners) niet welkom. Pas over 3.5 jaar kunt u weer voor een sociaal PvdA geluid stemmen.

Nico de Gier

Fractievoorzitter PvdA Westland

Reageren? [email protected]