25 april 2008

Lijn 134 Naaldwijk Den Haag CS

Lijn 134 Naaldwijk Den Haag CS

Uit de notulen van de gemeenteraad van 25 april 2008

 

De voorzi t ter : U kunt daar in de commissie verder over spreken. Voor de tweede ronde vragen heef t de heer Van Noor t van Progressief West land het woord.

De heer Van Noor t : In de commissie Ruimte van maar t vroegen wij de portefeuillehouder om zich hard te maken voor lijn 134. Later kwam het col lege met een persbericht dat men zich voor lijn 134 hard ging maken. In april vroegen wij de wethouder ernaar . Verder bleef het stil . De wethouder is gebonden aan actieve informatieplicht , maar we zijn benieuwd naar hoe het met lijn 134 is. Dit is de enige verbinding tussen busstation Naaldwijk en het intercitystation van de NS in Den Haag.

De voorzi t ter : Het woord is aan wethouder Mei jer van Verkeer en vervoer .

Wethouder Meijer : Naar verwacht ing komt het onderwerp morgen in het bestuur van stadsgewest Haaglanden. Het is moeilijk om daarop voorui t te lopen. Vorige maand heb ik dat wel gedaan in de commissie, naar aanleiding van uw vraag. Naar aanleiding van uw verzoek heb ik gezegd dat ik een poging wilde wagen. Er is een collegeverzoek verzonden aan stadsgewest Haaglanden. Twee weken geleden is de brief behandeld. Ik gaf toen al aan dat de teneur van de portefeuillehouder Verkeer en vervoer van het stadsgewest negatief was voor Westland. Men zag geen reden om lijn 134 te continueren. U sprak uw vertrouwen in mij uit . Het overleg is gevoerd in het dagelijkse bestuur van het stadsgewest Haaglanden en de uitkomst hiervan was dat het verzoek werd aangehouden. Er is een verschil van inzicht tussen West land en Haaglanden over de wijze van berekening van de kostendekkingsgraad. Volgens Haaglanden is de lijn niet kostendekkend en volgens Westland wel . U weet dat lijn 134 een tijdelijke lijn was. De lijn is twee jaar geleden geopend tot het moment dat stat ion Leijenburg werd geopend. Dat is aanstaande zondag het geval en het ligt in de bedoel ing om lijn 134 te beëindigen. Vanuit West land is protest aangetekend. Ik hoop daar morgen helderheid over te krijgen.