27 oktober 2009

Kappen bomen Bizet straat

Kappen bomen Bizet straat

Kappen en slopen van bomen en struikgewas aan de Bizet, Offenbach e.o.

 

Gisteren werden wij benaderd door zeer geëmotioneerde bewoners uit de Pijle Tuinen gedeelte Bizet, Offenbach en omgeving. Wat was het geval. In tijd van één dag heeft er gisteren een enorme kaalslag plaatsgevonden in deze tot dan overwegend groene wijk. Rond de speelplaats zijn talrijke bomen geveld, struiken zijn met de grond gelijk gemaakt en in de paden tussen de woningen is het groen gedecimeerd. Dit alles schijnt gebeurd te zijn zonder dat de wijkbewoners hier over geïnformeerd zijn, laat staan dat ze de kans kregen om hier hun mening over te geven. Ik ben daar zelf polshoogte gaan nemen en heb er gesproken met buurtbewoners die er zeer ontdaan over zijn. Het ziet er uit als één groot militair oefenterrein! Volgens sommigen die er de werkmensen op aanspraken, zou er afgelopen vrijdag een informatief schrijven van de gemeente bezorgd moeten zijn. Niemand die ik sprak heeft echter een dergelijke brief ontvangen. Mijn zoektocht naar aangevraagde en afgegeven kapvergunningen op de site van de gemeente leverde ook niets op.

Het getuigt van weinig empathie om op deze manier wijkbewoners letterlijk van hun groene omgeving te beroven.

Onze vragen: Is er voor deze grootschalige kap een kapvergunning aangevraagd en zo ja, wanneer is die gepubliceerd?

Op welke manier zijn de wijkbewoners betrokken bij het voornemen van deze kap-actie en wanneer en hoe zijn zij van de uitvoering van deze actie op de hoogte gesteld? Het heeft er alle schijn van dat de actie snel en effectief uitgevoerd moest worden.

Was het daadwerkelijk de bedoeling de buurtbewoners een brief op vrijdag te bezorgen? Zo ja, wat werd er meegedeeld in de brief?

De buurtbewoners zijn boos en verdrietig. Zij vinden de actie onbegrijpelijk. Wat denkt u daaraan te kunnen doen?

Namens Progressief Westland, Ulbe Spaans