3 mei 2014

Een groen en sociaal Westland met Progressief Westland in het College

De fractie van Progressief Westland is zeer tevreden over het op 1 mei jl. gepresenteerde bestuursakkoord van CDA Westland, GemeenteBelang Westland, VVD Westland en Progressief Westland. Voor de partij betekent het dat Mohamed el Mokaddem de komende vier jaar als wethouder uitvoer zal geven aan het beleid rondom sociale zaken (werk, inkomen en participatie), sport, duurzaamheid, communicatie, dienstverlening, P&O.

De nieuwe fractievoorzitter Ulbe Spaans is trots op het behaalde resultaat: “Wij zijn blij met het groene en sociale karakter van het bestuursakkoord. Daarnaast hebben wij een stevige portefeuille uitonderhandeld. Onze wethouder en onze fractie gaan met groot vertrouwen deze bestuursperiode in.”

Ulbe Spaans: “Op sociaal vlak wordt een goede invulling van de drie decentralisaties, Jeugdzorg, Participatiewet en Zorg/Wmo, als belangrijkste uitdaging gezien. Daarbij is door Progressief Westland onder meer ingezet op een ruimhartiger minimabeleid en continuïteit van zorg. Ook wordt een aantal bezuinigingen op de buitenruimte teruggedraaid. Er wordt geïnvesteerd in groen in de kernen en voor elke gekapte boom moeten er twee worden teruggeplaatst. Dit moet het Westland aantrekkelijker maken.”

Ook het onderzoeken van de mogelijkheden voor de Westlandpas, waarmee alle Westlanders toegang moeten krijgen tot sport en cultuur, heeft een plek gekregen in het bestuursakkoord. Daarnaast moet de gemeente haar organisatie verbeteren; een eigentijdse dienstverlening van hoog niveau, met zoveel mogelijk digitale producten en diensten en een slagvaardige, efficiënte en meedenkende organisatie.

Met het wethouderschap van Mohamed el Mokaddem vindt er een verschuiving plaats binnen de fractie van Progressief Westland. Ulbe Spaans is door de fractie unaniem gekozen tot fractievoorzitter. De vrijgekomen zetel in de raad voor Progressief Westland wordt door Nico de Gier ingevuld.