14 oktober 2014

Duurzaamheidsapp Huisje Boompje Beter gelanceerd

In Westland is vrijdag de mobiele applicatie Huisje Boompje Beter onder de aandacht gebracht. Dat werd gedaan door de wethouders Bram Meijer en Mohamed el Mokaddem en hoogheemraad Arie van den Berg. Samen met leerlingen van De Aventurijn in Maasdijk deden ze de landelijke lancering van donderdag nog eens dunnetjes over voor een lokale variant.

De app helpt om huis en tuin ‘klimaatbestendig’ te maken. Door opwarming van de aarde valt er meer regen en de app geeft tips om wateroverlast te voorkomen en de waterkwaliteit te verbeteren. Voorbeelden zijn het plaatsen van een regenton en het minder verharden van de tuin.

De gemeente Westland en het Hoogheemraadschap van Delfland waren nauw betrokken bij de ontwikkeling van de app en waren sponsor. Ook het ministerie van Infrastructuur en Milieu deed mee, evenals verschillende waterschappen.

De bestuurders plantten na een les over duurzaamheid samen met de kinderen een vlinderstruik op het schoolplein. Dat werd gedaan onder het motto ‘Tegel eruit, groen erin’.

De app is gratis te downloaden vanuit zowel de playstore als de appstore.