10 april 2014

Coalitievorming Westland gaat formatieproces in met CDA, GBW, VVD en Progressief Westland

De informateurs Jan Prins en Adri Bom-Lemstra hebben het informatieproces afgerond. Op basis van hun onderzoek heeft de fractie van CDA Westland, de grootste partij bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014, besloten om de haalbaarheid van een coalitie bestaande uit CDA, GBW, VVD en Progressief Westland te onderzoeken. Naar het oordeel van de informateurs leidt een coalitie met deze samenstelling tot bestuurlijke continuïteit, een groot draagvlak en stabiliteit in de gemeenteraad.

Fractievoorzitter van Progressief Westland, Mohamed el Mokaddem: “Wij zijn blij met het in ons gestelde vertrouwen en gaan met groot vertrouwen de onderhandelingen in. We nemen graag onze verantwoordelijkheid om Westland te verbeteren en te versterken.”

De fractie van CDA Westland heeft daarop Martin Buitelaar, oud-fractievoorzitter CDA, en Karin Zwinkels, vicefractievoorzitter CDA, aangewezen als formateurs. Tijdens het formatieproces zal onderzocht worden of de vier partijen overeenstemming weten te bereiken over een coalitieakkoord en zullen afspraken worden gemaakt over de samenstelling van het college. De inzet is er op gericht dat eind april 2014 de nieuwe coalitie gevormd is.

Namens Progressief Westland zullen Mohamed el Mokaddem en Ulbe Spaans de onderhandelingen doen.