21 november 2020

Afscheidsspeech

De voorzitter van de PvdA afdeling Westland, Jenny Boesenkool, is verhuisd naar Vlaardingen. Zij heeft op de online algemene ledenvergadering van 12 november afscheid genomen. Hier kunt u haar afscheidsspeech lezen.

Beste leden,

Digitaal vergaderen, het went een beetje voor mij, maar misschien niet voor u. Goed dat we niet fysiek vergaderen, dat levert de PvdA schade en schande op. Want zo kritisch wordt er wel naar de PvdA Westland gekeken.

Ik ben verhuisd, maar zal mijzelf op de hoogte blijven houden van enig politiek geraas, maar ook van het Ombudsteam. Ik mag u erop wijzen dat het Ombudsteam een nieuw telefoonnummer heeft gekregen 06-3059 5483, en is terug te vinden op de website

Het bericht dat de raad weer in meerderheid een islamitische school afwijst, getuigt naar mijn mening van respectloosheid ten aanzien van de Nederlandse wetgeving.

De wetgeving is er, dus handel er ook naar. De motivatie die bij dit amendement werd aangedragen “er zijn voldoende scholen in de buurt” is echt deze raad (en eerdere raad) eigen.

Het lijkt wel of men in deze raad altijd elkaar de vliegen wil afvangen dan wel processen vertragen, zoals huisvesting voor mensen met een lager inkomen of een inkomen als ZZP-er. Het gaat mij zowel om huurwoningen als koopwoningen.

We weten nu dat Emiel Roemer zich ermee bemoeit daar waar het gaat om de arbeidsmigranten, dus zal het wel meer aandacht krijgen.

Als mensen onvoldoende steun vinden bij onder meer Vitis en dan bij het Ombudsteam terecht komen blijf ik heftig vinden. Waar gaat het dan mis?

Nog één ding, de geweldig leuke Pub-quiz avond die georganiseerd werd door Bert van der Wal en Joke Gijsberts. Wat een competitie werd er geleverd. Zeer voor herhaling vatbaar.

Ik hoop dat u allen gezond blijft en straks gebruik kunt maken van vaccinatie. Hoe dat er uit gaat zien is nog onduidelijk. Deze coalitie doet haar best op haar manier, maar ik ben blij dat Lodewijk Asscher zich laat horen en het kabinet kritisch bevraagt.

Het ga u goed, en ik hoop dat het bestuur gecompleteerd gaat worden!

Met vriendelijke groeten, Jenny Boesenkool