23 april 2015

Parkeer- en verkeersproblemen in Wateringen

– maar genoeg winkels en gezelligheid –

Wateringen – Een tekort aan parkeerplaatsen, gebrek aan handhaving en een slechte verkeerscirculatie waren de voornaamste onderwerpen van gesprek woensdagochtend op de markt in Wateringen. Daar ging de fractie van Progressief Westland op onderzoek naar wat er leeft onder de bewoners.

De meeste klachten hadden betrekking op het parkeerbeleid en de doorstroming van verkeer. Bewoners vinden dat er te weinig parkeerplaatsen zijn, met name op woensdag en zaterdag. Bovendien vinden ze het vervelend dat foutparkeerders ongestraft wegkomen met hun overtreding. Ook de rotonde bij de molen, het eenrichtingsverkeer in de Herenstraat en de constructie bij de Walvis konden op veel ongenoegen rekenen. Fietsers voelen zich onveilig, bewoners aan de Dorpskade komen hun woonwijk niet uit en de doorgaande wegen staan in de spits vast.

WateringenOok andere onderwerpen, zoals de overlast door hangjongeren, diefstal en het gebrekkige onderhoud aan huurwoningen passeerden de revue. Ook het gemeentehuis werd genoemd, onder andere in relatie tot de bereikbaarheid vanuit Wateringen en toegankelijkheid voor ouderen. “Vroeger kon je gewoon binnenlopen, maar nu gaan alle afspraken digitaal.“

Ideeën waren er ook, bijvoorbeeld voor de inzet van veegwagens op zaterdag, warm water voor de Waterman en een kinderbadje naast de  kinderboerderij. Maar er waren vooral veel lovende woorden over Wateringen. Veel bewoners hadden geen klachten en ook de bewoners die verbeterpunten konden bedenken, woonden over het algemeen met veel plezier in de kern: ”We zijn hier gewoon heel tevreden,” antwoordde één van de marktbezoeksters.  In Wateringen waarderen ze de gezelligheid, het winkelaanbod en de klantvriendelijkheid in het dorp. ’Ik wil Wateringen gewoon nooit meer verlaten,” aldus een bewoonster. En dat mag ook wel eens gezegd worden.