28 april 2017

Wethouder Mohamed el Mokaddem verlaat Westlandse politiek

Wethouder Mohamed el Mokaddem stopt per 1 juni 2017 als wethouder in de gemeente Westland. El Mokaddem, die namens PvdA Westland in het college zit, heeft een nieuwe functie aanvaard als directeur Public Affairs en Human Affairs bij Koppert Cress B.V. in Monster.

Fractievoorzitter Nico de Gier: “We vinden het ontzettend jammer dat Mohamed ons gaat verlaten, maar gunnen hem deze prachtige stap van harte. Wij wensen hem heel veel succes en danken hem voor alles wat hij voor de PvdA en Westland gedaan heeft. Hij heeft zich ruim 11 jaar hard ingezet voor het verbeteren en versterken van Westland, eerst als raadslid en later als wethouder. Hij laat het Westland socialer achter dan dat het was.”

Onder zijn leiding is het sociale beleid van Westland meer op de kaart gezet, een lage werkloosheid en vooral het realiseren van goede regelingen voor mensen met de laagste inkomens en een speciaal voorzieningenpakket voor kinderen heeft landelijk aandacht getrokken. In 2016 is Westland door de FNV uitgeroepen tot de meest sociale gemeente van Nederland. Ook op het gebied van sport zijn grote stappen gezet met de realisatie van o.a. een topsportfonds ter ondersteuning van topsporters, topsportbeleid, een professioneel sportgala en een nieuwe turnhal. Deze week is Westland nog uitgeroepen tot topsportgemeente van Nederland.

PvdA Westland zal Hans Spigt (56) voordragen aan de gemeenteraad als opvolger van El Mokaddem. Spigt was voor de PvdA eerder acht jaar wethouder Sociale Zaken in de gemeente Dordrecht en heeft in 2013/2014 ook in Utrecht deel uitgemaakt van het college. In 2015 is Spigt door het Kabinet benoemd tot aanjager voor de uitvoering van de banenafspraak overheidssector. In deze functie activeerde Spigt werkgevers bij het creëren van banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Ook was hij jarenlang voorzitter van de commissie Werk en Inkomen bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Hans Spigt is momenteel parttime bestuursvoorzitter van Jeugdzorg Nederland.

 

Lees hier de ontslagbrief van El Mokaddem