8 januari 2015

Website kindpakket gelanceerd

De gemeente Westland heeft op 5 januari de website www.kindpakketwestland.nl gelanceerd voor kinderen van ouders met een laag inkomen. Deze kinderen kunnen zich via de website rechtstreeks aanmelden bij een sportclub, muziekles of een culturele activiteit. Ook het aanvragen van een winterjas of fiets voor de brugklasser gaat via de website Kindpakket.

Het Kindpakket komt in de plaats van bestaande financiële vergoedingen voor kinderen. Deze zijn nu vervangen door de betalingen ‘in natura’.

Het Kindpakket is bedoeld voor kinderen van ouders met een laag inkomen, tot 120% van het sociaal minimum. De gemeente Westland verwacht dat 1400 Westlandse kinderen van het Kindpakket gebruik gaan maken. Wethouder Mohamed el Mokaddem: (PvdA)  “Voor kinderen is het belangrijk dat zij niet de dupe worden van de financiële situatie van hun ouders. Het beschikbare geld voor de kinderen komt met het Kindpakket ook echt bij de kinderen terecht en gaat niet op aan andere kosten. Zo zorgen we ervoor dat de kinderen meedoen in de samenleving en lid kunnen worden van een sportvereniging of bijvoorbeeld een winterjas kunnen aanvragen. Ook huiswerkbegeleiding behoort tot de mogelijkheden. Bij de start zijn al veel aanbieders aangesloten bij het Kindpakket. In 2015 wordt het Kindpakket Westland verder ontwikkeld. Wij nodigen lokale verenigingen, organisaties en ondernemers, die zich willen inzetten voor deze Westlandse kinderen, uit om aan te sluiten”.

Persoonlijke inlogcode

Ouders met een laag inkomen, krijgen 6 januari een brief van de gemeente met een persoonlijke inlogcode. Na activering door de ouders, ontvangen kinderen vanaf 12 jaar ook een persoonlijke inlogcode waarmee ze gebruik kunnen maken van het Kindpakket. Het Kindpakket is onderdeel van het gewijzigde minimabeleid dat 1 januari 2015 is ingegaan. Progressief Westland heeft zich sterk gemaakt voor dit nieuwe minimabeleid.

Eva Hoeks Progressief Westland