11 september 2018

Thema-avond over de energietransitie

De PvdA Westland wil graag een groot publiek informeren over de energietransitie, in het kader van stoppen met de gaswinning. Het bestuur en de fractie van PvdA Westland organiseert  4 oktober 2018 een thema-avond  in de Noviteit in Monster.

Klimaatakkoord, energieneutraal, aardgas loze huizen, nul-op-de-meter. Allemaal termen waarmee we worden gebombardeerd maar wat betekenen ze voor ons. Wat wordt er van bewoners verwacht en wat kunnen we nu al doen?

Op deze thema-avond  zullen diverse sprekers aanwezig zijn, zoals oud PvdA politicus Diederik Samsom  als groene adviseur en commissaris bij staatsenergiebedrijf EBN, en als onderhandelaar voor het landelijke klimaatakkoord.

Directeur Energie Transitie Partners, Marco van Soerland die werkt aan de ambitie van de gemeente om 5000 woningen aardgasloos te bouwen.

De heer Jacco Besuyen van Prominent over het warmteproject Hoogeland, waar de infrastructuur voor 1100 huizen aanwezig is en nu 500 huizen werkelijk zijn aangesloten.

Onder voorbehoud de projectleider van Woningstichting Wonen Wateringen, Benny Duimel over de energietransitie in de sociale woningbouw.

Zij vertellen over de mogelijkheden om woningen te realiseren zonder gasaansluiting, zowel in bestaande woningen als bij nieuwbouw.

Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen.

Wanneer:       donderdag 4 oktober 2018

Waar:              Noviteit Party en Congrescentrum, Kloosterlaan 33, 2681 LD Monster

Tijd:                Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang thema-avond 20.00 uur

Waar ben je naar op zoek?