7 april 2016

Rust aan de kust

Onze kust is nog een van de laatste stukken echte natuur in Westland. En een van de laatste rustige plekken. Maar die rust wordt dagelijks verstoord door illegale acties waartegen nauwelijks wordt opgetreden. Ik geef wat voorbeelden die Progressief Westland van wandelaars, fietsers en andere rustzoekers wekelijks mag ontvangen.

De afsluitingen van de strandslagen “Vlugtenburg”, “Arendsduin” en “Molenslag” zijn of verdwenen of onklaar gemaakt.Dit heeft als gevolg dat er gemotoriseerd verkeer (zonder vergunning) over strandslagen en strand kan rijden.In het duingebied wordt er door crossmotoren en quads gereden. Ze maken hun rondjes over fietspaden, strandslagen en strand, want ze kunnen ongestoord het strand op. En controle is er nauwelijks, zeker buiten het weekend.

Andere ergernissen zijn het gebruik van wandelpaden als fietspad, en het organiseren van vuurwerkshows en andere licht- en geluidsoverlast naast en in de natuurgebieden.Door een gebrek aan handhaving en het onklaar maken van afsluitingen lijkt onze kust wel een wetteloze vrijstaat. Als we zo doorgaan blijft er straks niet veel van onze kust en de natuurgebieden in de duinen over.

In de afgelopen gemeenteraadsvergadering werd er zelfs serieus gesproken over het aanleggen van een hellingbaan voor gemotoriseerd verkeer over het “Molenslag” in Monster. Progressief Westland ziet dat als “een snelweg de duinen in”, en wij zijn dus absoluut tegen deze hellingbaan.

Helpt u mee deze misstanden aan de kust in beeld te krijgen, om de veiligheid voor wandelaars, fietsers en kinderen te vergroten?

Progressief Westland roept wandelaars, fietsers, rustzoekers en recreanten op om deze misstanden en illegale activiteiten bij strand en duin te fotograferen en naar ons op te sturen.

Wij gebruiken het voor onze acties. Acties om onze Westlandse kust mooi, rustig en veilig te houden.Help mee voor meer rust aan de kust! U kunt uw foto’s mailen naar ulbe@progressiefwestland.nl
Ulbe Spaans