15 januari 2019

PvdA in januari

Maandelijks zal ik actuele zaken met u doornemen. Deze keer onze nieuwe burgemeester, de jaarwisseling en de evenementennota.

Sinds 18 december is Bouke Arends onze nieuwe burgemeester maar voor alle Westlanders. Bouke komt uit Emmen waar hij PvdA-wethouder en plaatsvervangend burgemeester was. Emmen lijkt op Westland, qua gemeente. Veel dorpen, 100.000 inwoners en wat glastuinbouw. Hij is een nuchtere hardwerkende Drent met veel humor. Wij zijn blij met de positieve ontvangst in Westland.

JAARWISSELING

Allereerst gelukkig nieuwjaar. We wensen dat jullie dit jaar wel gaan Delen in de Welvaart. Jullie zijn donderdagavond welkom op onze borrel in Bij5 te Naaldwijk. Wij verwachten daar de lijsttrekker van de PvdA-Statenfractie Zuid Holland, Anne Koning, de fractie en het bestuur van PvdA Westland en de burgemeester.

We hebben een rustige jaarwisseling gehad. Met meer vuurwerkvrije zones en wat overlast door knalvuurwerk, te vroeg, te luid (illegaal) en te zot (opgeblazen brug). Ook dit jaar werd om middernacht de vuurwerkshow verzorgd door onze inwoners. Waarvoor dank.

EVENEMENTENNOTA

Het nieuwe college met de feestpartij LPF in haar geledingen heeft een nieuw evenementennota en kalender opgesteld. Om de drukte tijdens de feestweken terug te dringen mogen de feestweken nog maar 4 dagen zijn, mogen winkeliersverenigingen daarnaast alleen nog kleinschalige activiteiten doen en mag er geen koningsnacht meer gevierd worden. Protest alom. Het nieuwe beleid komt te laat omdat verschillende feesten al in voorbereiding zijn. Onze nieuwe burgervader maakt pas op de plaats, eerst overleggen dan afspreken.

Fractievoorzitter Nico de Gier