8 juli 2018

Nieuw fietspad is de laatste schakel in de Zwethzone

Het fiets- en wandelrouteproject Zwethzone is definitief klaar.

Een prachtig nieuw fietspad langs een dijk, een weiland en een molen, met in de verte de skyline van Rotterdam in zicht: het laatste ontbrekende stuk fietspad heeft alles wat recreëren in de Zwethzone zo mooi maakt. Het fietspad, een verbinding vanuit Midden-Delfland tussen Woudsepolder, Groeneveldsepolder en de Zwethzone, is vrijdag 6 juli officieel in gebruik genomen. Het is 1750 meter lang en aangelegd door de gemeente Midden-Delfland en is voor de helft gefinancierd door de provincie Zuid-Holland.

Zwethzone

De Zwethzone is een recreatieve verbinding van de kust, via het Westland, naar Midden-Delfland en verder. Het is een 78 hectare groot groen en waterrijk gebied langs het riviertje de Zweth. Hier hebben de gemeenten Westland, Rijswijk, Midden-Delfland en Den Haag onder leiding van Metropoolregio Rotterdam Den Haag tussen 2010 en 2015 extra groen- en waterpartijen gerealiseerd en zijn er fiets- en wandelpaden aangelegd. De provincie Zuid-Holland vervult een stimulerende en ondersteunende rol en draagt bij in de kosten.

Er is in totaal 9 km nieuw fietspad aangelegd in de Zwethzone. Onder andere vanwege grondverwerving duurde het tot 2018 voordat ook dit laatste stuk fietspad kon worden aangelegd. Hiermee is het gehele fiets- en wandelrouteproject Zwethzone afgerond.