17 december 2013

Jan Prins stopt na de verkiezingen

Jan Prins, raadslid en fractievoorzitter van Progressief Westland zal na de verkiezingen afscheid nemen van de Westlandse politiek. Dat heeft hij deze week bekend gemaakt. “Op de kandidatenlijst van Progressief Westland zal ik niet terug te vinden zijn op een verkiesbare plaats. Na zestien jaar raadslidmaatschap in achtereenvolgens Wateringen en Westland heb ik besloten mij niet meer verkiesbaar te stellen.”

In de loop van de jaren ’80 werd Jan Prins politiek actief in Wateringen en, na afronding van zijn avondstudie, in 1994 steunraadslid voor de PvdA in de commissie Welzijn en Onderwijs. In 1998 volgde het raadslidmaatschap en een jaar later was Prins wethouder Sociale Zaken, Volkshuisvesting en Volksgezondheid. En vervolgens is hij vanaf het ontstaan van de gemeente Westland in 2004 raadslid geweest voor Progressief Westland.

“Nu wordt het tijd voor iets anders. Als je je verkiesbaar stelt als raadslid, moet je dat vier jaar willen doen. Ik kan niet beloven dat mij dat gaat lukken. Enerzijds, omdat er in vier jaar van alles kan gebeuren. Met je werk of je met gezondheid, maar vooral omdat ik denk dat ik mij niet opnieuw voor een langere periode voor 100 % kan inzetten voor het raadswerk. En voor minder wil ik het niet doen.” Jan Prins doet binnenkort al een stapje terug.  Vanaf 1 januari 2014 neemt Ulbe Spaans het fractievoorzitterschap van Progressief Westland over.